Tocmai am făcut o comandă, când va fi expediată?
Ne străduim din răsputeri să livrăm articole cât de repede putem. Vă rugăm să acordați 2-3 zile timp de producție pentru ca comanda dvs. să fie expediată, timpii medii de expediere sunt de 5-10 zile.
Numerele de urmărire vor fi actualizate la 3-5 zile după ce comanda dvs. a fost Expediată. Dacă nu aveți un număr de urmărire după 7 companii, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@myazana.com
Nu sunt îndrăgostită de comanda mea, poate fi returnată? Ce se întâmplă dacă există o problemă?
Oferim o garanție de rambursare de 100% dacă produsul este defect sau deteriorat. Vă oferim 30 de zile pentru a ni-l trimite înapoi pentru o rambursare completă. Trebuie să-l expediați înapoi pe propria cheltuială, după ce am primit produsul, vom rambursa suma totală a achiziției inițiale. Vă rugăm să includeți toate numele și numărul comenzii pe coletele returnate.
Vă rugăm să rețineți: dacă pachetul dvs. este pe drum, trebuie să așteptați să sosească și să îl returnați înainte de a primi rambursarea.

Pot anula comanda mea?
Vă puteți anula comanda fără penalizare! Trebuie să anulați comanda înainte de expediere. Dacă articolul este deja trimis, vă rugăm să utilizați sistemul nostru de returnare ușoară pentru a primi o rambursare completă.

Am introdus o adresă incorectă ce fac acum?
Dacă ați scris greșit sau ați completat automat o adresă incorectă, pur și simplu răspundeți la e-mailul de confirmare a comenzii și confirmați. După ce verificați din nou dacă adresa indicată este greșită, vă rugăm să ne anunțați prin e-mail la adresa contact@myazana.com. Nu se va acorda nicio rambursare după 24 de ore de trimitere incorectă.

Cât durează livrarea?
Timpii de livrare variază pe măsură ce livrăm în întreaga lume din diferite centre de îndeplinire în funcție de locația dvs. Timpul mediu de expediere este de 5-15 zile lucrătoare.

Am o întrebare la care nu mi s-a răspuns, vă puteți ajuta?

Absolut! Suntem aici pentru a vă ajuta să vă faceți casa frumoasă! Vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@myazana.com și vom fi bucuroși să vă ajutăm în orice mod putem.
Primim un număr mare de e-mailuri. Dacă doriți să primiți un răspuns prompt, vă rugăm să atașați numărul comenzii dvs. și să rezolvați problema în mod clar, mulțumesc.